Naslovnica Uncategorized Modni brandovi uz koje umjetnost i zanat izgledaju cool

Modni brandovi uz koje umjetnost i zanat izgledaju cool

Vez, slikarstvo, grafika, keramika i fotografija obilježavaju ovih pet modnih brandova koje egzistiraju u posebnom novom prostoru između mode, umjetnosti i zanata.

Paloma Wool

Fotograf Paloma Lanna dizajnira i proizvodi kapsulne kolekcije u Barceloni, obuhvaćajući haljine od platna ilustrirane radovima umjetnika poput Carle Fuentes.

Paloma unosi notu umjetnosti od odabira printa i fotografija kombinirajući je sa paletom boja. Njeni suradnici su, između ostalih, umjetnički direktor Carlota Guerrero, fotograf Tanya Posternak i umjetnik Albert Riera iz Barcelone.

palomawool.com

LRNCE

Belgijska dizajnerica Laurence Leenaert kreirala je LRNCE 2013. godine. Kad se Laurence preselila u Marrakech, donijela je sa sobom suvremeni pogled na tradicionalne zanate. Inspirirana ritualima plemena i berberske umjetnosti, radi s lokalnim zanatlijama kako bi stvorila ručne radove poput kimona sa njenim grafikama, sve popularnije tepihe i sandale od kamenčića, rafija i konopa.

Pustinjski pejzaži i koloriti vedrih boja čine njezinu instagram stranicu oazom za sve ljubitelje Maroka.

lrnce.com

G.Kero

Marguerite Bartherotte a.k.a. G. Kero studirala je na belgijskoj prestižnoj Lacambre umjetničkoj školi i usavršavala je svoju tehniku ​​u ateljeu svoje njujorške franko-američke rodice Jules de Balincourt. Brand vodi brat Philippe, a dolaze iz Cap Ferreta gdje se nalazi atelier G.Kero.

Marguerite je napravila svoje ime nakon što je odstupila iz umjetničkog svijeta crtajući reinterpretaciju Kama Sutre na košulji. “Na platnu sam ocrtala 60 različitih položaja. Strogi, klasični kroj košulje je tako došao u oštar kontrastu sa oslikanim parovima. Ljudi vole ovaj divan paradoks”. Kate Moss, Emily Ratajkowski i Charlotte Casiraghi su obožavatelji ovog branda.

gkero.fr

Bruta

Arthur Yates, londonski umjetnosti-okrenuti dizajner, nije imao formalnu modnu obuku prije nego što je 2015. godine napravio svoju prvu kolekciju košulja posvećenu ravnopravnosti spolova.

Yatesove SS17 ručno kreirani dizajni inspirirani su putovanjima po Italiji. Lagana viskozna i pamučna poplin košulja u pastelnoj ružičastoj i plavoj boji dozivaju pejzaže Cinque Terre. Vez sa Botticellijevom Venerom ukomponiran je u cvjetne grafike i daje slatku kombinaciju britanske i talijanske ekscentričnosti.

bruta.eu

CristaSeya

Ova bivša stilistica se okrenula dizajnu 2013. godine i posvećena je kontriranju tradicionalnom modnom sistemu kako bi istodobno predstavila svoje kreacije opuštene dnevne odjeće. Sa sjedištem u Parizu, Cristina Casini kombinira modu, umjetnost, fotografiju i namještaj za svoj životni projekt sa motom “naivne slučajnosti živahnog putovanja”.

Tropidelico je krovni naziv za kolekciju predmeta, uključujući Murano čaše, Caltagirone keramičke vaze, stolove, vrčeve i glinene komade. Osjećaj suhog humora jednako je važan dizajnerima kao i besprijekornom zanatstvu, stoga očekujte namjerne pogreške u kreacijama, poput ikonografije okrenute naopačke.

cristaseya.co

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...