Naslovnica Uncategorized Nine Inch Nails izdaje novi singl “This Isn’t the Place”

Nine Inch Nails izdaje novi singl “This Isn’t the Place”

Intrigantna prezentacija njihovog novog EP izdanja “Add Violence“, koji će izdati u petak 21. jula, njihov je drugi dio najavljene trilogije. Prva pjesma sa EP-a “Less Then” predstavljena je već prošle sedmice sa vizualima iz legendarne video igre Polybius iz 1981. godine. Sada je Trent Reznor najavio drugu pjesmu sa novim vizuelnim identitetom.

Reznor predstavlja “Add Violence” kao “dostupan i nedokučiv” i “This Isn’t a Place” spada pod drugu kategoriju. To je atmosferična pjesma građena na klavirskoj podlozi i izdubljenom bassu, više srodno radu Radioheada, Massive Attacka ili Portisheada, nego “radio-friendly” rock himni “Less Then“.

U pratećem videu, koji se može vidjeti u nastavku, kamera polako prati oznake na mašini kao što su “Anxeity”, “Deviation”, “Disorder” ili “Morale”. Također, tu su i reference iz prošlih Nine Inch Nails-ovih projekata kao što je “Pinion”, “Mr. Self Destruct”, te “Tension” turneja, kao i How to Destroy Angels “Welcome Oblivion”.

Kao što su naveli pratioci NIN-ovog reddit profila, video je napravljen od strane istog tima kao i Year Zero (ARG) i Cedocore, što se prepoznaje kao povratak konceptualnim albumima/vizuelnim projektima iz 2007. godine. To je neke fanove potaklo da teoritiziraju “Add Violence” i povežu ga sa “Year Zero” – možda nastavak? – ali to ostaje da se vidi.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...