Naslovnica Uncategorized Nintendo SNES Classic konzola izlazi u septembru

Nintendo SNES Classic konzola izlazi u septembru

Nakon izuzetno uspješne prošlogodišnje prodaje NES Classic konzole i njenog neobjašnjivog obustavljanja proizvodnje, američki ogranak Nintenda najavio je kako će SNES Classic izaći 29. septembra ove godine za cijenu od 79.99 dolara.

S konzolom, kontrolerom i odgovarajućim HDMI i USB kablovima dolazi još jedan kontroler koji opravdava veću cijenu u odnosu na NES Classic koji je koštao 59.99 dolara, a to će ujedno i omogućiti onima koji žele igrati s prijateljima ili bližnjima da krenu s igranjem čim otvore kutiju.

Nedostatak u odnosu na NES Classic jest manji broj igara koje će se nalaziti na SNES Classicu. Dok je NES Classic imao 30 instaliranih igara, SNES Classic imat će ih tek 21.

Zanimljiva je činjenica kako će Star Fox 2, igra koja nikada nije službeno izašla, biti dostupna na SNES Classicu, ali kako bi dobili pristup toj igri, igrači će morati prvo odigrati prvi nivo u originalnom Star Foxu. No, gledajući popis igara lako je uočiti nedostatak nekih od najboljih igara koje su obilježile tu konzolu. Chrono Trigger, Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time i Donkey Kong Country 2 nažalost neće biti dostupne na konzoli.

NES Classic je nakon svog izlaska prošle godine doslovno planuo sa polica dućana i Nintendo iz nepoznatog razloga nije odgovorio na ogromnu potražnju za konzolom, već ju je u jednom trenutku jednostavno prestao proizvoditi. Nadamo se kako će ovoga puta zalihe SNES Classica biti značajno veće kako bi veći broj igrača mogao biti u mogućnosti uživati u remek-djelima retro gaminga.

Kompletan spisak igara koje dolaze instalirane na SNES Classic konzoli su:

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby’s Dream Course
The Legend of Zelda™: A Link to the Past
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania 4
Super Ghouls ‘n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi’s Island

Aktuelno

Izložba Osmana Arslanagića u Collegium Artisticum-u

Galerija Collegium artisticum Vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe “4 ZVONA“ autora Osmana Arslanagića. Otvorenje će biti upriličeno...

7 najlijepših kuća na drvetu

Svi smo nekakda sanjali kao djeca o kućama na drvetu, o svom malom svijetu gdje se snovi i mašta spajaju u jedno....

Pripremite se: Stiže pomrčina ‘krvavog vučjeg Supermjeseca’

Zaljubljenici u nebeske fenomene moći će u noći na 21. januara uživati u potpunoj pomrčini Mjeseca, koja je zbog nekoliko nebeskih...

Kamerni Teatar 55 program za Januar

Kamerni Teatar 55 za ovaj mjesec pripremio je zaista zavidan program u kojem će se svi pronaći, za svakoga po nešto.

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...