Naslovnica Uncategorized Nova pjesma i videospot Bože Vreće nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Nova pjesma i videospot Bože Vreće nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Poznati bosanskohercegovački izvođač sevdalinki Božo Vrećo objavio je vidospot za pjesmu “Elma“.

Ovu izuzetno emotivnu pjesmu, Božo Vrećo je posvjetio prijateljici iz djetinjstva, a koja je stradala u ratu.
Spot je snimljen na području Hercegovine i to u Radimlji, Hutovom blatu, Stocu i Blidinju, a za njegovu garderobu u istom, tačnije haljinu, pobrinuo se pjevač dizajnirajući je za sebe kao i repliku srednjovjekovnog bosanskog nakita. Za snimanje i montiranje spota bio je zadužen Miki Olabarri Powell, a muziku i tekst također potpisuje Vrećo.

Ovu pjesmu sam napisao za moju Elmu, djevojčicu s kojom sam se do svoje 6. godine igrao svaki dan, držali bismo se za ruku i dijelili sve naše male tajne i slatkiše. Al’ dođe rat i neki zli ljudi ubiše svu njenu porodicu na kućnom pragu, i nanu i majku i mlađeg brata, ona je ostala ranjena metkom koji joj je prošao kroz obraze i dozivala je majku. Suviše kasno je došla ta hitna pomoć, već je bila iskrvarila i poslije svih tih godina sanjao sam je i u tom snu ona mi kaže ‘Znaš, Božo moj, ja te sve čujem kako mi pjevaš i vidim te kako mi plešeš’. Pa u snu me zagrli tako jako da kad sam se probudio, bio sam sav mokar od suza i tada, napisao sam ovu predivnu pjesmu, posvećenu njoj, mojoj Elmi koju neću nikad prestati voljeti“, napisao je Božo na svom Facebook profilu.

U spotu Božo Vrećo melje kafu na starom mlinu i kaže kako je čeka da svrati da popiju po fildžan i ispričaju se kao nekada.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...