Naslovnica Uncategorized Novi Rolls-Royce Phantom kao svojevrsni flashback na popularni "Pimp My Ride"

Novi Rolls-Royce Phantom kao svojevrsni flashback na popularni “Pimp My Ride”

Pošteno govoreći, većina automobila na MTV-u, Pimp My Ride, nisu bila ni približno u rangu sa kalibrom ili luksuzom Rolls-Roycea. Ipak, nekoliko automobila na ovom svijetu to zapravo i jeste. Razlog za ovu čudnu, iako preciznu vezu sa početka 2000-ih, usredotočen je na izgled i prilagodbu novog Phantoma.

“Kao što to biva kod svakog Rolls-Roycesa, možete ga prilagoditi tako da odgovara vašem ukusu i željama, potencijalno dostižući cijenu od 450.000 pa čak i do 1.000.000 dolara. Vaša mašta ograničava naš rad. Rekli ste nam što želite, i mi ćemo to i napraviti “, rekao je Torsten Muller-Otvos, izvršni direktor Rolls-Royce Motor Cars u intervjuu za Forbes. “Nitko drugi na svijetu, moram reći, nije u mogućnosti isporučiti takvu preobrazbu kada je riječ o ovom automobilu.”

Sasvim je jasno da Torsten nikada nije pogledao epizodu “Pimp My Ride” u kojoj Xzibit, unatoč tome što je krajnje iritantan, akvarijum sa ribicama ugrađuje na old timera bez da je trepnuo. Naime, najimpresivniji aspekt Phantomove unutrašnjosti je nadzorna ploča, naročito prostor Rolls-Roycea koji je nazvan “Galerija”.

Kupci će moći odabrati omiljenog umjetnika ili dizajnera koji će raditi na njihovom Rolls-Royceu kako bi se stvorio istinski individualni umjetnički rad iza svakog komada stakla koji se proteže cijelom dužinom ploče s instrumentima.

Rolls-Royce je već radio sa velikim brojem umjetnika kako bi pokazali šta su sve u stanju uraditi, među kojima treba pomenuti:

Ulje na platnu inspirisano južnim predjelima Engleske u jesen poznatog kineskog likovnog umjetnika Lian Yangweia;

Zlatna 3D mapa vlasnikovog DNK-a koju je kreirao njemački umjetnik Thorsten Franck;

Ručna porculanska ruža, renomiranog proizvođača porculana Nymphenberga;

Apstraktno djelo u svili mlade britanske umjetnice Helen Amy Murray.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...