Naslovnica Uncategorized Počinje treći "FUU" Festival Ulične Umjetnosti pod sloganom „Tvoj Grad, Tvoja Umjetnost"

Počinje treći “FUU” Festival Ulične Umjetnosti pod sloganom „Tvoj Grad, Tvoja Umjetnost”

U Petak, 07. jula u 17h Gudački kvartet MAS otvoriti će treći FUU Festival ulične umjetnosti Sarajevo.

Slogan ovogodišnjeg FUU Festivala glasi „Tvoj grad, tvoja umjetnost“ za vrijeme kojeg će brojni umjetnici i umjetnice imati priliku da prezentuju svoj rad.
Program nastavlja Arlekin iz Makedonije sa svojim klaunovskih i cirkuskim vještinama i žongliranjem, dok će u Radićevoj ulici biti upriličeno otvorenje samostalne izložbe Nine Komel. U 21h Festival se seli u Sarajevski ratni teatar gdje će biti prikazani dokumentarni filmovi „Trenutak sreće“, „Budimo gradić“ i „FUU 2015“ posvećeni uličnoj umjetnosti.

Drugog dana FUU-a, 08. jula u 11h otvara se Art Market u Velikom parku i trajat će do nedjelje do 20h. Art Market će zvanično biti otvoren koncertom udaraljki, nakon kojeg će se moći poslušati „Poezija za sve“ Mirjane Đan. Nešto kasnije, u 14:30h slijedi „Ples iznad svega – od tanga do hip-hopa“.

U Radićevoj ulici Ahmed Gabr predstaviti će umjetničke tetovaže rađene kanom (13h), Maida Hodžić izložiti će radove pod nazivom „Futurizam“ (13h) i Denis Štrbo izložbu fotografija „Crno bijeli svijet“ (14h).

U 17h slijedi „Artist talk“ sa umjetnicom Ninom Komel i otvorenje izložbe „Scream SarajevoRomana Kuduzovića u 19h. U 20h otvara se izložba „Vinil“ i prikazuju se dokumentarni filmovi o uličnoj umjetnosti.
Za kraj drugog dana FUU Festival ispred Tržnice će se desiti koncert iznenađenja na kojem će nastupiti Kombinovani sastav braće Hadžiosmanović i Irhad Baručija street impro. Koncerti počinju u 20.30h.

U nedjelju, 09. jula od 10h u Velikom parku počinje i dječiji program sa muzičko-scenskom, teatarskom i gimnastičkom radionicom. Najmlađi posjetioci će imati priliku da se druže sa Arlekinom i upoznaju klaunovske i cirkuske vještine žongliranja. U 16h u Ulici Maršala Tita nastupa Mirjana Đan sa “Poezijom za sve”.

Papagajka je ove godine objekat od posebnog značaja i specijalna pažnja je posvećena uređivanju i programima koji će se održati u ovom bloku zgrada. U 18h održati će se Koncerti klavirski trio i klavir solo i otvorenje izložbe „Život bez styla (je nemoguć)“. Zatim slijedi monodrama „Kafana kao zločinAldina Tucića i koncert gudačkog kvarteta „Sarajevo Sinfonietta“.

Posjetioci FUU-a imat će priliku pogledati murale u Papagajci umjetnika Rikarda Druškića, Ljubomira Todorovića i Ljiljane Galušić, kao i obnovljeni mural Mensura Demira i Borisa Stapića u ulici Musala.

Treće po redu izdanje FUU festivala završava se u Papagajci sa koncertom Jazz ansambla Muzičke akademije predvođenim Sinanom Alimanovicem (21.30h).

Kompletan program možete pogledati na oficijelnoj web stranici FUU festivala.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...