Naslovnica Uncategorized Posjetite Lynchburg na ovogodišnjem Demofestu

Posjetite Lynchburg na ovogodišnjem Demofestu

Da li ste ikada maštali da budete rock zvijezda? Ili da otputujete do Lynchburga, rodnog grada najpoznatijeg američkog viskija? Moguće je ako posjetite Jack Corner i nazdravite 10-om rođendanu Demofesta na banjalučkom Kastelu.

Dok nazdravljate Jack Daniel's viskijem s vašim prijateljima čeka vas putovanje u Lynchburg uz pomoć VR naočala, koje ća vam dočarati atmosferu rodnog gradića gospodina Jacka, provesti vas kroz destilariju i otkriti tajnu spravljanja viskija.

Ako ste pak sanjali da nekada zasvirate i osjetite okus života pravih rock zvijezda, dođite na Kastel i okušajte se u Jack Corneru u sviranju gitare. Akustična ljepotica biti će dostupna svim posjetiteljima koji žele da isprobaju nove akorde.

Deseta godišnjica Demofesta proslaviti će se u velikom stilu. Pored regionalnih demo bendova koji iz godine u godinu slušaocima priređuju prave spektakle, ove godine na Kastelu imati će te priliku slušati neke od vodećih svjetskih imena poput Rudimentala, Freemasonsa , ali i regionalne zvijezde kao što su Dubioza Kolektiv, Edo Maajka i drugi. Zabava koja se definitivno ne propušta!

Usko vezan za svjetsku rock scenu, Jack Daniel's će i ove godine, u misiji podržavanja mladih bendova, kao što je činio i prethodne tri, nagraditi brendiranom gitarom, najboljeg gitaristu festivala.

Osjećaj pobjede na prošlogodišnjem Demofestu je bio izvanredan, a Jackova gitara se itekako koristi, čak smo jednu pjesmu snimili na njoj. Demofest nam je definitivno otvorio vrata, a naš plan je da sviramo na što više mjesta i što duže“ otkrio nam je David, vlasnik Jackove gitare i gitarista prošlogodišnjeg pobjedničkog benda Degeneza.

Dobrim pričama koje Demofest stvara već 10 godina treba nazdraviti dobrim viskijem. Učinimo to zajedno uz Jack Daniel's. Vidimo se na Demofestu!

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...