Poslušajte Motörheadovu obradu pjesme “Heroes” Davida Bowiea

7089

Pjesma će se naći na novoj kompilaciji “Under Cöver“, zajedno sa obradama pjesama Ramonesa, Metallice i drugih.

Ako se vratimo na debitantsku pjesmu Motörheada, obradu proslavljenog klasika “Leaving Here” Holland-Dozier-Hollanda, Lemmy Kilmister i ekipa prilagodili su svoj rock&roll zvuk za pjesme drugih muzičara.

Nova kompilacija “Under Cöver“, donosi jedanaest obrada originalnih pjesama od Judas Priesta, Sex Pistolsa, Metallice i drugih, još iz 1992. godine. Jedna od obrada koje dosad nisu objavljene odnosi se na himnu Davida Bowiea iz 1977. godine “Heroes“.

Video za ovu pjesmu kombinuje snimke ovog trija sa nekoliko nastupa uživo i snimaka iz backstagea, kao i smjele fotografije Kilmistera, koji je preminuo 2015. godine. Bend je uživo nastupio sa pjesmom “Heroes” samo jednom, u junu 2015. godine, i to na bisu tokom Aftershock festivala u Njemačkoj.

“Tako je dobra ova Bowieva pjesma, jedna od njegovih najboljih, a mogao sam vidjeti samo najbolje od nas tokom njenog izvođenja, kako se i pokazalo”, izjavio je tada gitarista Motörheada Phil Campbell, a nakon toga su je snimili 2015. godine na okupljanju za snimanje njihovog LP-a “Bad Magic”. “Lemmy je bio oduševljen našom verzijom”.

“Bio je mnogo, mnogo ponosan, ne samo zato što je ispala tako dobra, nego i zato što je bila zabavna”, rekao je bubnjar Mikkey Dee. “Takvi bi projekti poput ovih i trebali biti – zabavni”.

Under Cöver” će biti objavljen 01. septembra, a biće dostupan u digitalnoj verziji, na CD-u i vinilu, kao i u sklopu seta koji sadrži CD i vinil zajedno sa amblemom i VIP ulaznicom.