Naslovnica Uncategorized Pradina spajalica od 185 dolara najnoviji je modni hit!

Pradina spajalica od 185 dolara najnoviji je modni hit!

Počevši od Supreme cigle do ziper vezica za kablove Christopher Kanea, modni svijet spaja ljepotu, humor te nadasve profit uzimajući za inspiraciju predmete iz svakodnevog života.

Dobar dizajn trebalo bi, da na prvi pogled neprimjetne predmete učini vidljivim. U trenutku kada dobiju dizajnerski pečat oni postaju nešto što se mora imati te u ovom slučaju Prada je jedina koju biste si mogli priuštiti.

Upravo je tako kada je riječ o ovoj velikoj srebrnoj spajalici od 185 dolara, posljednjem hitu modnih dodataka inspirisanih svakodnevnim predmetina. Ironija je zapravo u tome da je ovo držač za novac sa logom i svi znaju da ga koriste isključivo bogataši (ljudi koji isključivo rade sa kešom).

Prada spajalica

Pradina spajalica na sebi ima prsten koji zapravo ne predstavlja novitet. Modni svijet ima dugu tradiciju preobrazbe prepoznatljivih predmeta u nesvakidašnje namjene . Od ranije je poznata Jil Sander postavljena vrećica “Vasari” u vrijednosti od 185 funti, a koja zapravo nije ništa drugo do obična papirna, nepromočna kesa.

Također, poznate su kožne naljepnice od 45 funti Anye Hindmarch i poslovne aktovke ukrašene detaljima u Ashishu za 275 funti, sa namjenom da se nose na glavi modela na reviji Christophera Shannona.

Cigla od crvene gline sa logom Suprema od 30 dolara, apsurdna stvar sama po sebi bila je samo jedna u nizu počevši od poluge, torbe za boks, Biblije, aparata za gašenje požara i nunčaka.

Supreme cigla

Neonske ziper vezice za kablove Christophera Kanea u boji mente, kobalta i jorgovana, korišteni su kao trake za kosu na reviji proljeće/ljeto 2016 te se mogu smatrati uspješno iskorištenim u namjeri da postanu svakodnevni luksuz.

Christopher Kane vezice za kablove

Mudro preokrenuto od strane škotskog dizajnera kao nešto što “kontroliše i ograničava predmete i materijale, eliminiše haos i nered”, predstavilo je novu vrstu mode, obuzetu glamurom. Bilo je i prilično smiješno. Takođe su se rasprodali i postali meme, a modne glave su se spustile do Wickesa.

Najveći uspjeh ide Balenciagi koja je, pod budnim okom Demna Gvasalie iz Vetementsa, uvodi upravo ovo u svoju rutinu. Redovno izlaze iz osnovnih okvira te svakodnevne predmete kao što je upaljač integrišu u petu čizme ili rekonstruišu čuvenu torbicu Frakta Ikea prodajućije je kao takvu za 1.600 funti. Gvasalia na taj način pomiče granice modernog ometajući tako luksuzno tržište poput „lisice u kokošinjcu ukusa“. Što je neobičnija namjena, veća je vjerovatnoća da će to prodati.

Vetements & Frakta Ikea

Modni dodaci, posebno torbice, imaju veće marže nego što su odjevni predmeti i uglavnom donose najveću dobit. Ovo je također jedan od lakših načina kupovine brenda bez previše troškova, pokazivanja da ste dovoljno fleksibilni te kao takvi pobrati sve lajkove na Instagramu. Također, skoro se uvijek rasprodaju, tako da funkcioniše u oba pravca. Za nas, obične smrtnike stvari kao što je Pradina spajalica su jedino što možemo sebi priuštiti, izuzimajući njihove čarape. Ko je na kraju najveća budala?

Aktuelno

Sade objavila spot za novu pjesmu o gubitku i preživljavanju

Sade Adu, britanska muzička diva vratila se na glazbenu scenu početkom ove godine, nakon čak osam godina diskografske pauze. Diva koja je hitovima “Smooth...

Sarajlija Muhamed Ćeif kroz slike pokazuje vrijednosti ljubavi i ljepote

"Art of Ćeif" naziv je izložbe slika koja je večeras otvorena u galeriji "Kristijan Kreković" u Tuzli. Autor postavke Sarajlija Muhamed Ćeif predstavio se...

Obnovljeno kino Imperijal spremno za Jameson party godine

Ukoliko ste mislili da je sa krajem ljeta i dolaskom jeseni stavljena tačka na ludi provod, varate se. Prije nego utonete u ovogodišnji zimski...

“Keep it modern”, mjesec muzeja u Historijskom muzeju BiH

"Mjesec muzeja" je manifestacija koja se u Historijskom muzeju BiH već treću godinu obilježava u novembru, mjesecu u kojem je osnovan i otvoren Muzej....

U prodaji ulaznice za spektakl na ledu “Snježana i sedam patuljaka” u Sarajevu

Svjetski proslavljena trupa Russian Ice Stars dolazi u Sarajevo gdje će od 14. do 16. decembra u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji upriličiti spektakl...