Naslovnica Uncategorized Prelijepa Stefania Ferrario ruši stereotipe o ženskoj ljepoti

Prelijepa Stefania Ferrario ruši stereotipe o ženskoj ljepoti

“Plus size” modeli sve više dobivaju na popularnosti, no ne sviđa se svima takav naziv za malo punije ljepotice. Jedna od onih koje se bore protiv toga je i australski model Stefania Ferrario koja je na Instagramu među prvima počela koristititi hashtag #DropThePlus.

Australka nosi konfekcijski broj 42 i ljuta je na modnu industriju koja mršavice prikazuje kao nešto što je jedino poželjno dok “one malo jače izdvaja plusom.”

24-godišnja manekenka godinama se bori protiv predrasuda, a u jednom trenu karijere zbog pritiska okoline smršavila je čak 20 kilograma. “Ja sam model. Nažalost, u modnoj industriji daju ti etiketu ‘plus’ ako si nešto veći od prosjeka. Mislim da to može imati negativan efekt na šanse modela da uspije“, rekla je Stefania.

Dodala je kako etiketa ‘plus’ ima puno uticaja i na samopouzdanje djevojaka, a iako je pomoću nje ušla u modni svijet, sad joj je prepreka za daljnje poslove. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nama se čini da njoj zaista ne treba oznaka plus.

Izvor: index.hr

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...