Naslovnica Uncategorized Premijera mjuzikla "Flashdance" u Sarajevu

Premijera mjuzikla “Flashdance” u Sarajevu

Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) iz Sarajeva započeo je pripreme na mjuziklu “Flashdance”, a čiju je premijeru najavljuju za kraj ove godine.

Mjuzikl “Flashdance” predstavlja teatarsku adaptaciju jednog od najpopularnijih filmova iz 1983. godine. Glavne i brojne druge uloge pripale su Mirzi Dervišiću, Nikolini Vujić, Moni Muratović, Aidi Mušanović Arsić, Irmi Mulić, Alenu Hadžiću, Narcisu Zečiću, Adnanu Kukuruzoviću i Toniju Kovačeviću.

„Kao i svake godine nastavljamo s tradicijom da imamo jednu premijeru godišnje. Ovo je naša peta produkcija, koju najavljujemo sa oduševljenjem jer smo okupili sjajan kreativni tim i odlične glumce, koji su spremni da zajedno keiraju još jedno nezaboravno teatarsko iskustvo”, istiće direktorica iMTM-a Alma Ferović Fazlić.

Aleksandra Korizma iz Royal Covent Garden Opere u Londonu, specijalna gošća ovog projekta će se ubrzo pridružiti iMTM timu i to kao tehnički direktor produkcije te će biti zadužena za kostime i rekvizitu, scenografiju, make-up i frizure.

Kao i do sada koreografiju za hitove o poput pjesama Maniac, What a feeling, I love rock’n’roll, Gloria i druge, osmislit će Samra Mlinar Mandić, dok muzičku režiju potpisuje Alma Ferović Fazlić, a režiju Riad Ljutović.

Upravo ovom premijerom iMTM će obilježiti i petogodišnjicu produciranja predstava muzičkog teatra. Uzimajući u obzir ogroman uspjeh mjuzikla “Annie”, iz iMTM-a također najavljuju i novi mjuzikl za djecu “Petar Pan”, čija premijera se očekuje već naredne godine.

Već pomenute mjuzikle “Briljantin”, “Footloose”, “Prljavi ples” i “Annie” u produkciji iMTM-a, pogledalo je oko 7.000 gledatelja u Sarajevu i Zenici, a produkcije redovno gostuju u Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.

Dok čekamo premijeru mjuzikla, prisjetimo se jedne od legendarnih scena iz istoimenog filma:

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...