Naslovnica Uncategorized Prophets of Rage predstavljaju debi album sa novom pjesmom "Radical Eyes"

Prophets of Rage predstavljaju debi album sa novom pjesmom “Radical Eyes”

Izdanje debi albuma alternative-rock supergrupe Prophets of Rage najavljeno je za 15. septembar. Istoimeni LP prati njihov EP iz 2016. godine “The Party's Over“, a danas fanovi mogu čuti novu pjesmu pod nazivom “Radical Eyes“.

U istom raspoloženju kao i prethodni “Unfuck the World” i “Living on the 110“, ovaj posljednji singl daje snažan udarac društvenim komentarima. Specifično je da se Prophets of Rage, koji se sastoji od članova Rage Against the Machine, Public Enemy i Cypress Hill, osvrće na radikalnu ideju i način da se riječ često koristi nepravilno u cilju propagiranja nekog plana.

“Zapadni svijet je kreirao pristrasne strukture i stereotipe”, objasnio je Chuck D. u svojoj izjavi na press-konferenciji. “Drugačije perspektive i pokreti smatraju se radije radikalnim nego različitim. ‘Radical Eyes‘ predstavlja leće kroz koje se sve može prozrijeti, svaki aktivan pokret koji se protivi nečemu je smatran radikalnim”.

Poslušajte kako zvuči!

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...