Naslovnica Uncategorized Psi graničari će uskoro koristiti pametne ogrlice za praćenje zdravlja

Psi graničari će uskoro koristiti pametne ogrlice za praćenje zdravlja

Carine SAD-a će na svojim psima graničarima uskoro početi testiranje ogrlice koja prati njihovo zdravlje u realnom vremenu.

Ovaj projekat provodi Odjel za domovinsku sigurnost koji je dodijelio 198.000 USD organizaciji PetPace, kompaniji koja proizvodi senzorske ovratnike koji bi pratili rad srca, disanje i temperature K-9 jedinica unutar Carinske i službe za zaštitu granice (CBP).

“CBP ima jedan od najvećih i najraznovrsnijih programa pasa u zemlji, s više od 1.500 timova s psima obučenim u disciplinama kao što su traganja i spašavanje i vatreno oružje i otkrivanje droge”, rekao je komesar CBP-a Kevin McAleenan.

“Naši psi su vitalni partneri u obavljanju misije CBP-a i često rade u intenzivnim klimama sa teškim fizičkim zahtjevima. Ovaj program pruža mogućnost da se prikupe novi podatci kroz rad, a kojih će analiza dovesti do poboljšanja performansi životinja i brige o njima na terenu.”

Sredstva su dodeljena u okviru Innovation Programa Silicijske Doline (SVIP), koji predstavlja inicijativu Domovinske sigurnosti na području uspostavljanja odnosa sa invocatorima sa područja Kalifornije.

U ovom slučaju, projekat ima za cilj da financira razvoj nosive tehnologije koja će personalizirane, real-time podatake prikupljene od pasa koristiti za sticanje novih saznanja i poboljšanje zdravlja i performansi životinja.

To uključuje sposobnost za snimanje i prenose vitalnih znakova, primanje, pohranjivanje i analizu vitalnih znakova psa, kao i održavanje i ažuriranje senzora svih komponenti.

Naravno, ovime se otvara prostor i za razvoj unosnog posla u ovoj oblasti, sudeći po nedavnim izvještajima koji navode da će tržište nosive tehnologije za kućne ljubimce biti vrijedno i do 2,5 milijardi dolara do 2024. godine.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...