Naslovnica Uncategorized Psi graničari će uskoro koristiti pametne ogrlice za praćenje zdravlja

Psi graničari će uskoro koristiti pametne ogrlice za praćenje zdravlja

Carine SAD-a će na svojim psima graničarima uskoro početi testiranje ogrlice koja prati njihovo zdravlje u realnom vremenu.

Ovaj projekat provodi Odjel za domovinsku sigurnost koji je dodijelio 198.000 USD organizaciji PetPace, kompaniji koja proizvodi senzorske ovratnike koji bi pratili rad srca, disanje i temperature K-9 jedinica unutar Carinske i službe za zaštitu granice (CBP).

“CBP ima jedan od najvećih i najraznovrsnijih programa pasa u zemlji, s više od 1.500 timova s psima obučenim u disciplinama kao što su traganja i spašavanje i vatreno oružje i otkrivanje droge”, rekao je komesar CBP-a Kevin McAleenan.

“Naši psi su vitalni partneri u obavljanju misije CBP-a i često rade u intenzivnim klimama sa teškim fizičkim zahtjevima. Ovaj program pruža mogućnost da se prikupe novi podatci kroz rad, a kojih će analiza dovesti do poboljšanja performansi životinja i brige o njima na terenu.”

Sredstva su dodeljena u okviru Innovation Programa Silicijske Doline (SVIP), koji predstavlja inicijativu Domovinske sigurnosti na području uspostavljanja odnosa sa invocatorima sa područja Kalifornije.

U ovom slučaju, projekat ima za cilj da financira razvoj nosive tehnologije koja će personalizirane, real-time podatake prikupljene od pasa koristiti za sticanje novih saznanja i poboljšanje zdravlja i performansi životinja.

To uključuje sposobnost za snimanje i prenose vitalnih znakova, primanje, pohranjivanje i analizu vitalnih znakova psa, kao i održavanje i ažuriranje senzora svih komponenti.

Naravno, ovime se otvara prostor i za razvoj unosnog posla u ovoj oblasti, sudeći po nedavnim izvještajima koji navode da će tržište nosive tehnologije za kućne ljubimce biti vrijedno i do 2,5 milijardi dolara do 2024. godine.

Aktuelno

Dead Can Dance u junu u Beogradu

Austaralski band oformljen 1981 godine koji u svojoj muzici spaja elemente rocka, Gealske muzike, Gregorijanskih pjesama, Afričkih ritmova i srednjoistočnih mantri u...

Goth party u AG Klubu 18.1.2019

Za sve ljubitelje istančanog sluha i ljubavi prema muzici koja tu ljubav zna dočarati već kultni AG Klub u suradnji sa Urban...

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Svi ljubitelji Vikingške mitologije imat će priliku 7. aprila u Zagrebu pogledati muzičku atrakciju. Wardruna oformljena u Norveškoj 2003 godine u svojoj...

Superhero triler Glass uskoro u kinima

Svi koji su gledali i oduševili se filmom Split i Unbearkable , ovom će se filmu tek radovati. David...

Legenda na dva kotača: Električna verzija Harleyja stiže u novembru

Fanovi Harley-Davidsona već sada mogu prednaručiti LiveWire, prvi električni motocikl ove kompanije, a isporuke bi trebale početi u novembru....