Naslovnica Uncategorized Pussy Riot najavljuju autobiografski teatarski komad

Pussy Riot najavljuju autobiografski teatarski komad

Počevši od novembra, Pussy Riot će provesti osam sedmica predstavljajući do sada neviđen teatarski komad u londonskoj galeriji Saatchi. Osmišljen od strane teatarske kompanije Les Enfants Terribles, “Inside Pussy Riot” prikazaće “epsko iskušenje Pussy Riota za vrijeme njihovog hapšenja, silu koja je pri tome upotrebljena i na posljetku transport u ruski zatvor”.

Članica Pussy Riota Nadya Tolokonnikova je jedna od idejnih tvoraca ove predstave koja će i učestvovati u određenom broju prikazivanja, uključujući i samu premijeru. Pussy Riot pokrenule su kampanju na Kickstarteru kako bi prikupile sredstva za predstavu. Nagrade za podršku uključuju majice, potpisanu knjigu zatvorskih tetovaža koje su ujedno i umejtničko djelo Pussy Riota, te obilazak Moskve sa Nadyom.

“Tražim vašu podršku u ovom uzbudljivom, novom projektu”, kazala je Tolokonnikova. “Publika će zapravo imati šansu da iznova oživi svako od ovih iskustava na sceni u Londonu, spoznavajući tako šta znači biti politički protivnik u Rusiji danas. Vodimo vas na putovanje od oltara katedrale duboko u svodove samog Kremlja. Nadam se da je ovo putovanje koje ćete morati proći samo jednom u svom životu.”

Posljednje EP izdanje Pussy Riota bilo je 2016. godine pod nazivom XXX. Njihov video “Make America Great Again” dramatizira je prve dane Trumpovog predsjedničkog mandata uz nemire, rasno nasilje i samo mučenje Nadye Tolokonnikove od strane policajaca.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...