Naslovnica Uncategorized Rashladite se na čistom planinskom zraku uz Javorwood festival

Rashladite se na čistom planinskom zraku uz Javorwood festival

Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se održava po treći put, a po prvi put ove godine festival će trajati 3 dana: od 4. do 6. augusta 2017.

Posjetite dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu, na olimpijskoj planini Bjelašnici. Od slikarstva, preko kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva, do muzike, bendova i DJeva, radionica za djecu i odrasle, stvaranja umjetnosti u trenutku, izložbi, instalacija, predstava, performansa, koncerata i partija.

Javorwood se održava u Javorovom Dolu, koji se nalazi 2,5 km od Olimpijskog ski centra na Bjelašnici. To je 30 minuta vožnje automobilom od glavnog grada BiH, Sarajeva.

Kako stiče sve veću popularnost, ima sve veći odziv od umjetnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i šire.

Ove godine festival će ugostiti mnoge umjetnike među kojima su DJ Jasmina, Marcus Sur, Hibrid Live, Kosmo i Kviteri, Mademoiselle Gabrielle te jednu predstavu za sve uzraste – “Bajka o Ribaru i Ribici”.

Kompletan program možete pronaći na našoj stranici www.javorwood.com

Ovaj trodnevni festival je muzičko-performativnog karaktera, koji za cilj ima spajanje svih grana umjetnosti na jednom mjestu – od primjenjene, preko scenske, do muzičke, na otvorenoj lokaciji u prirodi. Objedinjavanjem prirode i umjetnosti, stvoren je idiličan festival atraktivan za ljude sve uzrasti. Javorwood festival promovira mlade umjetnike i stvaraoce iz regije i time daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine.

Svečano otvorenje festivala je u petak, 4.8., u 19h. Glavni program počinje u subotu u 16h.
Za vrijeme festivala bit će organizovan autobus koji će polaziti sa Zemaljskog Muzeja. U petak polazak je planiran u 17.30, a u subotu u 14h, a povratak za oba dana će biti određen na festivalu u dogovoru sa gostima. Karte za autobus, čija povratna karta je 6KM ( 3KM u jednom smjeru ) , možete rezervisati na: javorwood@gmail.com

Karte za festival se mogu uzeti isključivo na ulazu festivala, a cijene karata su: petak – 7KM, subota – 10KM, za oba dana 15KM. Za djecu – 5KM. Nedjelja – ulaz slobodan.

Ukoliko želite biti u toku sa svim potrebnim informacijama, zapratite Javorwood na društvenim mrežama:
Instagram: javorwood
Fb Page: Javorwood Festival

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...