Naslovnica Uncategorized Red Bull Music Academy se vraća u Berlin - Prijavi se!

Red Bull Music Academy se vraća u Berlin – Prijavi se!

Nakon Tokyja, New Yorka, Melbournea, Cape Towna, Sao Paula i Montreala, Red Bull Music Academy vraća se kući u Berlin, kroz seriju radionica, studijskih sessiona i nastupa, koji će se održati od 8. septembra do 12. oktobra 2018. godine. Muzički stvaraoci sa svih krajeva planete su pozvani da apliciraju za RBMA 2018, u periodu od 15. juna do 4. septembra.

Svaka Akademija je bila posebna i svijet sam za sebe, nudeći nove uvide i poglede na muziku i zvuk, a uzimajući u obzir raznolikost i različit background svih polaznika. 60 odabranih umjetnika sa svih krajeva planete se okuplja u gradu domaćinu, pristajući na “muzičko putovanje” koje su mnogi prijašnji učesnici opisali kao životno iskustvo koje im je promjenilo život. Na samoj Akademiji, polaznici će čuti lekcije svjetskih umjetnika koji su oblikovali modernu muzičku istoriju, razmjeniti iskustva u specijalno dizajniranim studijima i ostvariti kolaboracije u dano-noćnim studijskim sesijama. U isto vrijeme tokom trajanja Akademije, širom grada će biti organizirani vrhunski performansi i nastupi, kako na velikim binama tako i zadimljenim berlinskim klubovima. To je mjesto gdje će se na mjesec dana najuticajniji muzički umjetnici susresti sa novom generacijom čije vrijeme tek dolazi.

Muzički stilovi koji su prezentovani na Akademiji su jednako raznoliki kao i zemlje iz kojih su došli učesnici. Zapravo, moglo bi se reći da je svaka Akademija potpuno drugačija. Njena unikatna kombinacija različitih ljudi, kultura i iskustava pokazala se kao dobitna, gdje se zaista rađaju nove ideje, kontakti i kolaboracije koje traju i poslije održavanja same Akademije. U skladu s tim, pozivamo sve instrumentaliste, producente, vokaliste, DJ-eve i audio inžinjere svih žanrova da apliciraju. Sve što je potrebno je otvorenost, iskrena ljubav prema muzici i želja za znanjem i novim iskustvima.

Zašto Berlin?

Kad je Jeff Mills postao prvi umjetnik koji je sjeo na kauč Akademije, u Berlinskom industrijskoj hali 1998. godine, njegov odabir nije bio slučajan. Techno legenda iz Detroita ima posebnu vezu sa Berlinom, kao gradom sa konstantnom otvorenošću ka različitosti kultura i ideja, i mjesto koje svakom umjetniku daje dodatnu dimenziju i inspiraciju, i odakle će krenuti ovaj projekat na svoje putovanje planetom.

Iako je od tada Akademija održana u 20-ak svjetskih metropola, u svakom izdanju je bio i “djelić Berlina”, bilo u formi predavanja, studijske sesije ili članova tima kao što su – Modeselektor, Moritz von Oswald, Dixon, Mo i Carsten Nicolai ili pak polaznici prijašnjih izdanja Akademije koji su ostavili trag na berlinskoj sceni – Nina Kraviz, Objekt, Robot Koch, Xosar, Brandt Bauer Frick, itd.

Također, moglo bi se reći da je široka paleta umjetnika, muzičara, izdavača, promotera i studijskih specijalista okupljenih oko Red Bull Music Academyje i oblikovala Berlin onakvim kakvim ga danas znamo – mjesto za kreativno eksperimentisanje, kulturnu razmjenu i ličnu slobodu.

Red Bull Music Academy Berlin 2018

Kako se prijaviti?

Od 15. juna ove godine moguć je download zahtjeva za učešće na službenoj stranici Red Bull Music Academy. Krajnji rok do kojeg to možeš učiniti je 4. septembar.

Za prijavu je potreban muzički demo snimak, ne duži od 30 minuta. Žiri će potom odabrane objaviti i odabrati početkom sljedeće godine.

Stoga, ako želiš biti jedan od 60 odabranih učesnika ovog velikog muzičkog projekta, prijavi se što prije.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...