Naslovnica Uncategorized Restoran Dirty Bones u londonskom Sohou želi oživjeti glamur "Studija 54"

Restoran Dirty Bones u londonskom Sohou želi oživjeti glamur “Studija 54”

Londonski restoran Dirty Bones bio je inspirisan Bruklinom iz 1970-ih dok je kreirao svoj novi prostor u Sohou, koji se sastoji od baršunastih sjedećih mjesta, bara sa drvenom pločom i toaleta skrivenog iza police sa knjigama.

Dizajnerica Lotti Lorenzetti nadgledala je opremanje restorana smještenog u ulici Denman. Cilj je bio da se kombinuju “apartmani Bruklina u potkrovlju i glamur Studio 54“.
To je rezultiralo prostorom koji kombinuje sirove industrijske površine sa luksuznim materijalima i tkaninama, eklektične umjetničke radove te ambijentalno osvjetljenje.

Glavni cilj je bio da stvorimo prostor u kojem bi se ljudi osjećali ugodno, prepoznatljivo te da imaju osjećaj kao da su na kućnoj zabavi“, kazala je Lonzetti.
Glavna inspiracija stigla je iz prostora bruklinskog umjetnika 70-tih sa puno atmosfere, a počiva na muzičkim i kulturnim uticajima tog vremena.

Prostor posjeduje sjedišta 60 različitih mjesta za sjedenje, svako sa nešto drugačijim karakteristikama. Ljubičasta linija sjedećih mjesta smještena je uz zid od nebrušene cigle, a mali stolovi, u stilu školskih klupa, smješteni su u sredini prostorije. Zelena kožna tapacirana stolica krasi bar, dok sjedišta uz prozore imaju na sebi karakterističan materijal “House of Hackneya“.

Ulica Denman je malo mjesto, tako da mi je bilo važno da stvorim različita područja za ljude koji istražuju – raznolikost tapaciranog mekog sjedenja nudi prostor za boravak, večeru i rad“, istakla je Lorenzetti. “Okretna prozorska sjedišta daju mekani, zabavni i ženski dodir i čine pozadinu koja poziva ljude sa ulice.

Bar je smješten u zadnjem dijelu prostora. Vrlo tradicionalno, frontalno je pokriven drvenim pločama, dok su na metalnom okviru iznad njega smještene čaše.
U blizini bara, velika polica sa knjigama sadrži čitav asortiman predmeta od zlatnih ananasa do starog televizora te aparata za kafu. Neonski znak je vrlo upečatljiv, dok je zid od knjiga zapravo ulaz u toalet.

Ostali detalji uključuju crnu zavjesu koja pokriva cijeli zid, velike biljke i djela londonskog umetnika Dannya Augustina.

Dannyeva djela su potpuni odraz muzičkog stila Dirty Bonesa“, dodala je Lorenzetti. “Željeli smo da se umjetnost podudara sa originalnim konceptom Dirty Bonesa – zabavan, “old school” hip hop. Danny se vratio sa sjajnim izborom hip hop printova!”

Aktuelno

Foo Fighters rasprodali pulsku Arenu u 2 minute

Foo Fighters su u samo 2 minute nakon puštanja u prodaju, rasprodali sve ulaznice za svoje premijerno gostovanje na ovim prostorima koje će se...
video

Lider benda The Babe Barbarella: „Što sam stariji, to mi se više sviđa direktni sudar sa strahom!“

Ovih dana se svugdje traži karta više za najavljenu zabavu godine, koja će 23. novembra biti održana u obnovljenom kinu Imperijal u Sarajevu. Organizaciju...
video

Lomljivo! Novi iPad Pro savija se poput komada papira

Appleov iPad Pro najmoćniji je tablet na tržištu čiji je hardver snažniji od brojnih prijenosnih računala i, kažu iz ove kompanije, snažan poput Xboxa...

Pad vrijednosti Apple-a. Korisnicima je dosta visokih cijena

Ovo je trebao biti još jedan rekordan i historijski kvartal za Apple u kojem su analitičari očekivali veliku potražnju za novim modelima iPhonea. Još...

Messenger pao u cijelom svijetu, najviše prijava zabilježeno u Europi

Ako ste u ponedjeljak tokom dana imali problema s Facebookovim Messengerom, bilo da niste mogli poslati poruku ili da se uopće niste mogli ulogirati,...