Naslovnica Uncategorized Restoran Dirty Bones u londonskom Sohou želi oživjeti glamur "Studija 54"

Restoran Dirty Bones u londonskom Sohou želi oživjeti glamur “Studija 54”

Londonski restoran Dirty Bones bio je inspirisan Bruklinom iz 1970-ih dok je kreirao svoj novi prostor u Sohou, koji se sastoji od baršunastih sjedećih mjesta, bara sa drvenom pločom i toaleta skrivenog iza police sa knjigama.

Dizajnerica Lotti Lorenzetti nadgledala je opremanje restorana smještenog u ulici Denman. Cilj je bio da se kombinuju “apartmani Bruklina u potkrovlju i glamur Studio 54“.
To je rezultiralo prostorom koji kombinuje sirove industrijske površine sa luksuznim materijalima i tkaninama, eklektične umjetničke radove te ambijentalno osvjetljenje.

Glavni cilj je bio da stvorimo prostor u kojem bi se ljudi osjećali ugodno, prepoznatljivo te da imaju osjećaj kao da su na kućnoj zabavi“, kazala je Lonzetti.
Glavna inspiracija stigla je iz prostora bruklinskog umjetnika 70-tih sa puno atmosfere, a počiva na muzičkim i kulturnim uticajima tog vremena.

Prostor posjeduje sjedišta 60 različitih mjesta za sjedenje, svako sa nešto drugačijim karakteristikama. Ljubičasta linija sjedećih mjesta smještena je uz zid od nebrušene cigle, a mali stolovi, u stilu školskih klupa, smješteni su u sredini prostorije. Zelena kožna tapacirana stolica krasi bar, dok sjedišta uz prozore imaju na sebi karakterističan materijal “House of Hackneya“.

Ulica Denman je malo mjesto, tako da mi je bilo važno da stvorim različita područja za ljude koji istražuju – raznolikost tapaciranog mekog sjedenja nudi prostor za boravak, večeru i rad“, istakla je Lorenzetti. “Okretna prozorska sjedišta daju mekani, zabavni i ženski dodir i čine pozadinu koja poziva ljude sa ulice.

Bar je smješten u zadnjem dijelu prostora. Vrlo tradicionalno, frontalno je pokriven drvenim pločama, dok su na metalnom okviru iznad njega smještene čaše.
U blizini bara, velika polica sa knjigama sadrži čitav asortiman predmeta od zlatnih ananasa do starog televizora te aparata za kafu. Neonski znak je vrlo upečatljiv, dok je zid od knjiga zapravo ulaz u toalet.

Ostali detalji uključuju crnu zavjesu koja pokriva cijeli zid, velike biljke i djela londonskog umetnika Dannya Augustina.

Dannyeva djela su potpuni odraz muzičkog stila Dirty Bonesa“, dodala je Lorenzetti. “Željeli smo da se umjetnost podudara sa originalnim konceptom Dirty Bonesa – zabavan, “old school” hip hop. Danny se vratio sa sjajnim izborom hip hop printova!”

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...