Naslovnica Uncategorized Samsung Connect Home je novi hub za upravljanje uređajima pametnog doma

Samsung Connect Home je novi hub za upravljanje uređajima pametnog doma

Samsung je predstavio novu Connect Home platformu pametne kuće sa aplikacijom za upravljanje svim pametnim uređajima, sijalicama, gadgetima i ostalim uređajima u okviru događaja predstavljanja novog Galaxy S8 pametnog telefona.

Trend upravljanja uređajima glasom je u fokusu mnogih ponuđača uređaja u ovom trenutku, ali čini se da se Samsung fokusira na činjenicu da niko do sada još nije zaista ponudio hub (čvorišno) rješenje pametne kuće kroz aplikaciju. Kompanije poput Applea i Nesta su blizu tih rješenja, ali još ima prostora i za Samsung, koji čini sve da se priključi ovom trendu.

Samsung Connect je najavljen uz novi Gear 360 (2017), Samsung VR, Galaxy S8 smartphone i novi Gear VR.

Kao i upravljanje IOT (Internet Of Things) uređajima putem oblaka, Samsung Connect će također pomoći da uvežete nove tehnološke uređaje putem procesa konfiguracije u tri koraka. Kao i Samsung 2017 gadgeti, Connect radi sa novim Connect Home ruterom (koji je ujedno i SmartThings hub) i kompatibilnim uređajima kao što su Philips Hue pametne sijalice, Ring video zvono na vratima i Netgear Arlo kamera, a iz Samsunga najavljuju da će se uskoro proširiti na još mnogo više uređaja u budućnosti.

Iz Samsunga također poručuju da postoji nekoliko probnih Connect primjena u praksi: “Nije to ništa zapanjujuće novo, ali na ovaj način demonstriramo koliko je jednostavno postalo uvezivanje pametne kuće i kontrola i automatizacija njenih uređaja”.

Primjer toga je da sada možete koristiti Connect u kombinaciji sa najnovijim Samsung SmartHub frižiderom da vidite sadržaj frižidera preko kamera, kada ste u pokretu. Možete podesiti lokacije u aplikaciji, kao što su dom i ured i dodijeliti im uređaje na tim lokacijama, ali i dalje biti u mogućnosti da ih kontrolirate unutar iste aplikacije.

Tu su i različiti modovi za sinkronizaciju uređaja. Na primjer, programirajte dugme za trenutak kada napuštate dom – kojim automatski isključujete sve za dan nepotrebne stvari poput pametnih sijalica – i jednim signalom pokrećete Samsungov robot usisivač da krene “na posao”.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...