Naslovnica Uncategorized Sarajevsko After Film: Opening SFF Submarine Night u Dom Mladih - Amfiteatar

Sarajevsko After Film: Opening SFF Submarine Night u Dom Mladih – Amfiteatar

Sarajevsko, ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, pokrovitelj je serije koncerata Sarajevsko After Film koji će od 11. do 17. augusta biti održani u sarajevskom Domu mladih. Otvorenje Festivala, u petak, 11. augusta, rezervisano je za događaj elektronske muzike u organizaciji ekipe Submarine Vibes iz Sarajeva, na kojem nastupa Martin Kremser iz Austrije, uz domaću ekipu koju čine Hibrid (DJ Set) i Sijah & Kolenda.

Martin Kremser svoju muziku izdavao je za jedan od najpriznatijih svjetskih labela danas, DIYNAMIC Music, koji vodi trenutno jedan od najpopularnijih DJ-eva, njemac bosanskog porijekla, Mladen Solomun. Njegova muzika također se našla i na izdavačkim kućama poput Einmusika Recordings, Hotfingers i drugim, što je samo potvrda njegovog kvaliteta. Martin je karijeru počeo 2003. godine, a ovaj austrijski muzičar poznat je po svojim energičnim nastupima i odličnom deephouse setu.

Martin Kremser

Hibrid će se svojim DJ setom predstaviti publici nakon izdavanja svog prvog albuma Izgubljeni, te će premijerno najaviti svoja nova dva izdanja koja stižu na jesen, “Flower the Black” na Submarine Vibes i “Šum na Duši” na Inyan Music.

Hibrid

Sijah & Kolenda, za sebe kažu kako su part time DJ-evi i full time prijatelji, koji već 12 godina dijele techno i house, dobro i zlo. U svojim setovima vole dublji i tamniji house zvuk. Posljednjih godina realizovali su brojna gostovanja regionalnih i stranih DJ-eva, kroz svoj program pod nazivom Die Tanznacht, a nastupali su pred mnogobrojnom regionalnom, europskom i američkom publikom u klubovima poput – Brod 20/44 (Beograd); Katran (Zagreb); Sektor (Skoplje); Grasshoppers Underground (Detroit); Pritličje i Gromka (Ljubljana) i mnogim drugim.

Sijah&Kolenda

Potsjetimo, Submarine Vibes je ekipa mladih kreativaca koja u Sarajevu organizuje dešavanja sa elektronskom muzikom, ali i digitalna izdavačka kuća koja na internacionalnoj sceni pravi odlične rezultate. Label je do sada objavio 43 izdanja, 6 kompilacija, 60 podcast mixeva, na kojima se predstavilo preko 150 izvođača, a ekipa Submarine-a iza sebe ima preko 30 realizovanih dešavanja u BiH, uključujući partije i edukativne radionice.

Party će biti održan u Amfiteatru Doma Mladih u petak od ponoći, a karte po cijeni od 5 KM, mogu se kupiti na web stranici i prodajnim mjestima kupikartu.ba.

Sarajevsko na koncertima Sarajevsko After Film časti svoje ljubitelje, pa će cijena točenog piva od 0,33 l biti 2 KM.

Na Sarajevsko After Filmu tokom festivalskih dana, nastupit će, između ostalih i Letu Štuke, Mostar Sevdah reunion, Zoster, Elemental, Bad Copy i Skroz, a planirani su i nastupi drugih DJ-eva.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...