Naslovnica Uncategorized Sedam Playboy zečica 30 godina kasnije

Sedam Playboy zečica 30 godina kasnije

Bivše zečice su odlučile da otresu prašinu sa svojih zečijih ušiju i prezentiraju Vam se kroz zapanjujuće portrete koji dokazuju da je ljepota bezvremena.

Bez obzira šta Vi mislili o Playboyu, časopisu koji sam za sebe kaže da je predstavljao “Zabavu za muškarce”, a danas “Zabavu za sve”, teško je bilo šta reći protiv foto sesije koju su naručili, a u kojoj rekonstruiraju sedam naslovnica sa zečicama 30-ak godina kasnije. Ove prekrasne portrete fotografirali su Ben Miller i Ryan Lowry.

Tragom Hugh Hefnerove izjave – “Jednom zečica uvijek zečica”, ove žene nas podsjećaju na vrijeme kada su kao zečice činile Playboy više magazinom nekog univerzitetskog bratstva nego magazinom za gospodu. “Imala sam ekipu zečica za sportske igre. Imala sam deset djevojaka u svom timu koji je trčao maratone diljem zemlje, prikupljajući novac za dobrotvorne svrhe”, kaže Charlotte Kemp, zečica sa naslovne strane Playboya za decembar 1982. godine.

Charlotte Kemp, zečica za decembar 1982.

Charlotte Kemp, fotografirao Ben Miller

Ono što je zadivljujuće na ovim slikama je njihova pozitivna poruka koju šalju o svom tijelu, seksipilu i godinama. Originalna izdanja naslovnica i njihove moderno oživljene verzije odišu seksipilom, ali nove verzije su definitivno zanosnije nego originali.

Kako ističe Reneé Tenison, zečica godine 1990. i zečica sa naslovnice Playboya iz novembra 1989., Playboy ima reputaciju kao jedan od rijetkih svjedoka vremena koji može predstaviti različite vrste ljepote. “Kada sam se fotografirala za Playboy, bilo je malo kontroverzi jer sam bila prva afroamerička zečica godine, a neke su žene čak tvrdile da sam od sebe napravila objekt”, kaže Tenison. “Ali ja sam na to samo odgovorila: “Pa dobro, ako ste svi Vi za slobodu izbora, zar onda i ja ne bi trebala imati pravo odabrati ono što želim učiniti? ” Ako želim sebe pokazati golu, trebam biti u prilici da se pokažem gola!”

No da ne dužimo, donosimo Vam prikaze svih pomenutih naslova, pa sami donesite svoj vlastiti zaključak:

Reneé Tenison, zečica godine 1990., zečica za mjesec novembar 1989.

Reneé Tenison, fotografirao Ben Miller

Cathy St. George, začica za mjesec august 1982.

Cathy St. George, fotografirao Ben Miller

Lisa Matthews, zečica godine 1991., zečica za mjesec april 1990.

Lisa Matthews, fotografirao Ben Miller

Candace Collins, zečica za mjesec decembar 1979.

Candace Collins, fotografirao Ryan Lowry

Monique St. Pierre, zečica godine 1979., zečica za mjesec novembar 1978.

Monique St. Pierre, fotografirao Ben Miller

Kimberly Conrad Hefner, zečica godine 1989., zečica za mjesec januar 1988.

Kimberly Conrad Hefner, fotografirao Ben Miller

Originalni članak možete pročitati na Playboy stranici.

Aktuelno

Izložba Osmana Arslanagića u Collegium Artisticum-u

Galerija Collegium artisticum Vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe “4 ZVONA“ autora Osmana Arslanagića. Otvorenje će biti upriličeno...

7 najlijepših kuća na drvetu

Svi smo nekakda sanjali kao djeca o kućama na drvetu, o svom malom svijetu gdje se snovi i mašta spajaju u jedno....

Pripremite se: Stiže pomrčina ‘krvavog vučjeg Supermjeseca’

Zaljubljenici u nebeske fenomene moći će u noći na 21. januara uživati u potpunoj pomrčini Mjeseca, koja je zbog nekoliko nebeskih...

Kamerni Teatar 55 program za Januar

Kamerni Teatar 55 za ovaj mjesec pripremio je zaista zavidan program u kojem će se svi pronaći, za svakoga po nešto.

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...