Naslovnica Uncategorized Šest hotela kapsula koje bi ste trebali posjetiti

Šest hotela kapsula koje bi ste trebali posjetiti

Prostor je dragocjeni luksuz u Japanu. S obzirom na njihovu sposobnost da stvore nevjerojatna arhitektonska rješenja u malim prostorima, nije iznenađenje da su upravo Japanci kreirali hotel kapsulu. Također poznat kao hotel “ljuska”, kapsula hotel pruža nepretrpan, super odgovarajuć i pristupačan smještaj za svakoga kome je to potrebno.

Iz njihovog pravila “u skladu sa svrhom” , dizajneri su preuzeli nacrte i pretvaraju ih u novu vrstu hotelskog iskustva. Sa novim hotelskim kapsulama, inspirisanim ovim japanskim glavnim proizvodom, u Sydneyu i Češkoj, ovdje ćemo zaokružiti nekoliko njih koje biste trebali probati.

The Capsule Hotel – Sydney

Ovaj novi kapsula hotel u Sydneyu čini najveći dio ograničenog komunalnog prostora uz mnogo visećih biljaka. Kapsule su super kompaktni metalni modeli koji podsjećaju na kapsule hotela iz 1970-ih, koje je još uvijek moguće pronaći u Tokiju.

ContainHotel – Treboutice

Putovanje u ovaj butik kapsulu hotel može biti razlog za posjet ovom malom češkom gradu. Izrađen je od konvertiranih kontejnera, ali prirodnog drveta uz prigušeno osvjetljenje i prekrasno ruralno okruženje koje pruža osjećaj svega osim industrijskog. Dizajniran je od strane arhitekata iz Artikul studija i biće otvoren iduće godine.

Book & Bed – Tokyo, Kyoto i Fukuoka

Ne iznenađuje činjenica da upravo Tokyo ima neke od najboljih kapsula hotela na svijetu, a Book & Bed je nesumnjivo jedan od njih. To je Aladdinova špilja književnog blaga – sa preko 3.600 izdanjem – s drvenim krevetima između redova i redova knjiga. Ovo mjesto je vrlo popularno, pa se unaprijed mora izvršiti rezervacija.

The Jane – New York

Ovaj bivši hotel za mornare zadržao je obilje nautičkog karaktera. Kreveti na kat i zajedničke kupaonice, zajedno s portalnim prozorima, daju osjećaj kao da ste na luksuznom brodu. To je izvrsna opcija za kratki boravak u gradu punom precijenjenog Airbnb-a i nekoliko pristupačnih hotelskih opcija.

Sleepbox – Moscow

Ovo mjesto kao da je svježe iz distopijskog filma iz osamdesetih godina. Prostorne višegodišnje palete i sjajna rasvjeta zadržavaju futurističku stranu, dok su drvene ljuske (gdje zapravo spavate) puno ugodnije nego što to izgleda. Savršeno za oslobađanje lika iz mašte iz ere Hladnog rata

Capsule – Sepang

Još jedan hotel koji je izrađen od kontejnera za transport u Sepangu ( Malezija ) . Iako je dekor prilično oštar i industrijski, noću ovo mjesto dolazi na svoje – sa barom i klubom koji privlači gomile ljudi iz svih krajeva.

BednBoarding – Naples

Hoteli kapsule su posljednja stvar koja bi vam pala na pamet u Napulju, poznatom po pristupu Amalfi obali. No, BednBoarding je prvi talijanski hotel kapsula i dizajniran je od strane lokalne arhitektice CarlotteTartone iz “Studiotre”. Jednostavan, ali javni prostori s narančinim stablima ukazuje na izraz : La Dolce Vita.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...