Naslovnica Uncategorized Silver & Smoke obilježava dvije godine svoga postojanja

Silver & Smoke obilježava dvije godine svoga postojanja

Klub Silver & Smoke se nalazi u samom centru Sarajeva, prekoputa Saborne crkve Presvete Bogorodice. Silver & Smoke je zapravo nastavak i proširenje priče kluba Pussy Galore, sa novim imenom i u novom prostoru, te je za kratko vrijeme postao veoma važan dio noćnog života u Sarajevu, pa i u Bosni i Hercegovini. Idealan je za sve one koji vole da plešu uz dobru muziku i koji žele da dožive istinsko clubbing iskustvo.

U nedelju 25.06. Silver & Smoke obilježava dvije godine svoga postojanja. Za muziku su zaduženi rezidenti kluba Edib D & Forniva.

+ EDIB D (Hydrogen Inc., ANTE Records)

https://www.facebook.com/Edib.D.Edib.D
https://www.soundcloud.com/edib_d
https://www.mixcloud.com/Edib_D/

+ FORNIVA (Lowbit, Bonzai, Baroque)

https://www.facebook.com/Forniva/
https://soundcloud.com/forniva
https://www.mixcloud.com/forniva/

Program kluba je baziran na deep, tech, progressive i ostalim stilovima house muzike. Silver & Smoke je vjerovatno jedina lokacija u državi za koju možete biti sigurni da ćete, od srijede do nedelje, čuti house muziku i pronaći mjesto za ples. I tako svake sedmice.

Ovakav koncept kluba je nastao iz namjere da se oplemeni sarajevska klubska scena, kako predstavljanjem umjetnika iz drugih BiH gradova, umjetnika iz regije ali i ostatka svijeta, tako i poboljšanjem regionalne razmjene DJ-eva.

U posljednje dvije godine u klubu je nastupio veliki broj domaćih i regionalnih DJeva, kako etabliranih, tako i mladih, neafirmisanih. Pored toga, u klubu su nastupila i poznata imena kao što su Petar Dundov, Quivver, Cid Inc, Javier Portila.

Također, u saradnji sa rezidentima kluba DJ dvojcem After Affair, Silver & Smoke je ugostio i velike svjetske zvijezde kao što su Sandrino, YokoO, Patrice Baumel, Traumer, Lehar, Third Son, Eelke Kleijn, Khen, Chaim.

Iz kluba poručuju da će i u budućnosti nastaviti raditi u istom ritmu.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...