Naslovnica Uncategorized Sinan Alimanović i Harvie S u SARTR-u 8.12.2017.

Sinan Alimanović i Harvie S u SARTR-u 8.12.2017.

Nakon serije koncerata u Pekingu, prijestolnici Narodne Republike Kine, Sinan Alimanović & Harvie S International Band pripremaju jazz koncert za sarajevsku publiku. Riječ je o prvom koncertu ovog sastava koji će se desiti na evropskom tlu 8. decembra, u Sarajevskom ratnom teatru SARTR, sa početkom u 21 sat.

Na sarajevskom koncertu Sinan Alimanović & Harvie S International Band nastupit će u sastavu: Sinan Alimanović (klavir), Harvie S (kontrabas), Vancho Manolovich (bubnjevi) i Lejla Alimanović (vokal).

Sinan Alimanović i Harvie S upoznali su se u New Yorku, te su u legendarnom jazz clubu Blue Note NY ostvarili jazz saradnju. S obzirom na dobru muzičku komunikaciju, kolaboracija se nastavila na azijskom kontinentu, gdje je Harvie S nastupio kao član Sinan Alimanović International Banda, a u decembru će Bosanci i Hercegovci prvi put imati privilegiju da svjedoče historijskoj fuziji bosanskog i američkog jazza.

Koncert Sinan Alimanović & Harvie S International Band realizirat će se uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS-a i Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca – AMUS. Koncert organizira Edukativni centar Enkidu i Blue Quote, uz pomoć Pale AV Systems kao i stručnog tima koji čine: Bojan Zec Filipović, Samir Plasto, Adis Memović.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...