Naslovnica Uncategorized Solistički koncert Muhameda Sadovića

Solistički koncert Muhameda Sadovića

Za sve ljubitelje klasične muzike, naša preporuka je svakako odlazak na koncert mladog pijaniste Muhameda Sadovića. Njegov prvi solistički koncert biće održan u petak, 16.06.2017. godine sa početkom u 19:00h u Domu Armije BiH u Sarajevu.

Iza ovog mladog umjetnika impozantan je broj nagrada i nastupa na brojnim državnim i evropskim takmičenjima sa kojih se uvijek vraća kao apsolutni pobjednik.

Njegov predani rad na muzičkom programu donosi i najveći uspjeh upravo na svjetski renomiranom međunarodnom takmičenju: “International Competition Pianotalents” 2014. godine u organizaciji Casa di Riposo Fondazione “G. Verdi” u Milanu gdje osvaja treće mjesto i diplomu u konkurenciji od 32 muzička piano talenta iz cijelog svijeta.

Muhamed Sadović i Suzana Bevanda Sijerić

Treba istaći da je Muhamed učenik završnog razreda Osnovne muzičke i baletske škole „Novo Sarajevo“ u klasi nastavnice Suzane Bevande Sijarić te svoje školovanje i usavršavanje na ovom izuzetno zahtjevnom instrumentu nastavlja upisom na srednju muzičku školu.

 

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...