Naslovnica Uncategorized Tesla će izgraditi najveće skladišno postrojenje akumulatora za australijsku farmu vjetrenjača

Tesla će izgraditi najveće skladišno postrojenje akumulatora za australijsku farmu vjetrenjača

Tesla će unaprijediti svoju igru na tržištu skladištenja obnovljive energije sa najvećim skladišnim postrojenjem sa litijumskim akumulatorom na svijetu, koje će biti izgrađeno za australijsku Hornsdale Wind Farm, i zvanično je kompletirati 1. decembra 2017. Postrojenje će koristiti Teslinu komercijalni akumulator Powerpack modul kako bi dostigao kapacitet od 100MW/129MWh, koji će skladištiti energiju proizvedenu u turbinama farme tokom vrhunca proizvodnih sati, te je omogućiti dostupnom konstantno tokom dana kad god mreža to zahtijeva.

Ovaj sistem će biti u mogućnosti da opskrbi 30 000 domaćinstava u maksimalnom kapacitetu, za koji Tesla kaže da je ekvivalentno broju domaćinstava koja su ostajala bez električne energije tokom oluja koje su uzrokovale pomračenje u cijeloj regiji Južne Australije 2016. godine. Glavni cilj je ipak stabilizacija mreže električne energije Južne Australije pomoću kontrole dostave energije prema potrebama.

Tesla je već izgradio veliko skladište za havajski otok Kauai, i na otvorenju suvlasnika Tesle i CTO JB Straubel prezentovan je Powerpack-sistem koji pruža mogućnost aplikacija na obnovljivim izvorima energijskih metoda stvaranja, osim solarnih. Instalacije uz pomoć vjetra, kombinovane sa ovom mjerom, su novi signal za svijet koji Tesline energije mogu obezbijediti za asortiman potreba.

Skladište akumulatora je budućnost našeg nacionalnog tržišta energije, i oči svijeta će biti usmjerene na to da slijede naše vodstvo na ovom prostoru“, izjavio je premijer Južne Australije Jay Weatherill izražavajući svoj stav preko e-maila.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...