Naslovnica Uncategorized The Cult u Zagrebu

The Cult u Zagrebu

Nakon 8 godina kultni The Cult vraća se u Zagreb. Ovog puta koncert će biti na otvorenom na Šalati. The Cult kojima se popularnost ne smanjuje od nastanka, a to je bilo daleke 1983. godine.

Ovaj Britanski rock band svoju popularnost zyahvaljuje specifičnom zvuku koji mješa sve subžanrove od post-punk-goth pa do heavy metal stilove. Ian Astbury i Billy Duffy koji su najzaslužniji za većinu tekstova potpisuju i većini kultno poznate pjesme kao što su She Sells Sanctuary, Edie (Ciao baby), Sweet Soul Sister.

Band je prošao velike uspone i padove, ali ipak ostaju vjerni svom zvuku iako su u međuvremenu promjenili puno muzičara. Posljedni studijski album Hidden City izlazi 2016. godine.

Sa originalnim zvukom pjesme sa albuma Dark Energy, Dance the Night i ostale bit će ovo zaista događaj vrijedan pažnje. Hidden City je završio na visokom 15 mjestu najboljih albuma u 2016. godini što ne čudi jer je producent Bob Rock najveća legenda rock scene a i sam je odsvirao neke bass dionice na albumu.

Karte su već u prodaji po cijeni od 220 kn (60 KM) u pretprodaji te 250 kn (67KM) na dan koncerta, a mogu se nabaviti i u sistemu Eventima.

U svam slučaju Ian Astbury i band garantiraju dobar provod.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...