Naslovnica Uncategorized The Smiths najavljuju reizdanje albuma "The Queen Is Dead"

The Smiths najavljuju reizdanje albuma “The Queen Is Dead”

The Smithsi su najavili novo deluxe reizdanje albuma “The Queen Is Dead“. Set sa duplim diskom i CD/DVD verzijama biće objavljeni u izdanju Warner Bros. Recordsa do 20. oktobra ove godine. Zajedno sa obrađenim pjesmama, set uključuje njihovo prvo izvođenje “There Is a Light That Never Goes Out”, kao i demo verziju “Lighter Then Bombs” zapisa sa “Rubber Ring”, te novi master sa B-sidesa. Tu je i prethodno nikada izdata live verzija albuma snimljenog u Great Woods Center for the Performing Arts 5. avgusta 1986. godine. , ali i DVD filma “The Queen Is Dead” redatelja Dereka Jarmana.

Još u junu, The Smithsi su izdali vinil singlove naslovnog albuma u obje verzije 7” i 12” inča, kao i B-sides “Oscillate Wildley”, “Money Changes Everything” i “The Draize Train”.

Na konferenciji za štampu Morissey je izjavio:

Ne možete nastaviti snimati i očekivati od vaše publike da isto prihvati, ili da će prosječne kritike to odobriti, isto je i sa radiom. Možete se nadati napretku jedino ako se upitate da li će nenormalno značajan genij to pohvaliti – a upravo to je skok koji The Smithsi prave sa “The Queen Is Dead.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...