Naslovnica Uncategorized Uskoro počinje 12. PitchWise Festival

Uskoro počinje 12. PitchWise Festival

U organizaciji Fondacije CURE i ove godine, tačnije od 07. do 10. septembra održaće se Festival ženske umjetnosti i aktivizma – PitchWise. Centralna tema ovogodišnjeg festivala je: ‘’Svijet je naše platno – Svako iskustvo žene je jednako vrijedno i značajno!’’.

Kao i dosad, festival će donijeti razne izložbe, kreativne radionice, predavanja, performanse, predstave, promocije knjiga, diskusije, koncerte, partije, filmove itd. U cilju kreiranja zajedničke istorije i tolerancije svi će se moći upoznati sa različitim iskustvima žena sa svih strana svijeta. Ove godine najviše pažnje će biti posvećeno pričama o ženskom tijelu, slobodi, razumu i sigurnosti.

Aktivizam posvećen pokretanju pozitivnih društvenih promjena politički je stav Fondacije CURE, na osnovu kojeg je PitchWise i nastao. Pozitivnim mijenjanjem samih nas, moguće su promjene u našem okruženju kroz angažovanu umjetnost, što ovaj festival čini jednim od rijetkih koji radi na uspostavljanju ravnopravnosti spolova i rodova, kao i osiguranju sigurnog prostora za marginalizovane pojave u društvu.

Više na http://www.fondacijacure.org/

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...