Naslovnica Uncategorized Uskoro svečano otvaranje Mikser Sarajevo!

Uskoro svečano otvaranje Mikser Sarajevo!

Regionalni kulturni centar Mikser House otvoriće svoja vrata 09. septembra u ul. Kolodvorska 12. Ovo je nezavisni kulturni centar koji spaja umjetničke, društvene, edukativne i komercijalne aktivnosti u prostoru revitalizovanog industrijskog objekta, bivše najprije Željezničke radionice, a od 1959. Fabrike vozila ”Vaso Miskin Crni” na Pofalićima u Sarajevu.

Programi afirmišu multikulturalnost, razvoj kreativne ekonomije i društveni aktivizam kroz dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Posljednjih pet godina u centru Savamala u Beogradu Mikser House okupio je brojne umjetnike, aktiviste, medijske radnike, civilni sektor i javne institucije u ideji otvorenog društva za sve. Održano je preko hiljadu i po izložbi sa više od milion posjetilaca.

Na prostoru ovog centra biće omogućeno organizovanje i realizacija svih vrsta izložbi, prezentacija, radionica, koncerata, seminara, tribina, projekcija filmova, sajmova, konferencija itd.

Više informacija na Facebook događaju svečanog otvaranja Mikser Sarajevo!

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...