Naslovnica Uncategorized Večeras zatvaranje FUU festivala

Večeras zatvaranje FUU festivala

Posljednji dan festivala večernji program se seli u Papagajku, tamo ćete biti u prilici vidjeti nove murale crtane od strane naših mladih i perspektivnih umjetnika iz Sarajeva, Tuzle i Banovića.

Program službeno počinje u 18:00 koncertkom klavirskog tria i sola, potom slijedi otvaranje izložbe “Život bez styla (je nemoguć)”, a od 19:30 panel “Lomača od slika”. U 20:00 Almir Tucić Tuca izvodi monodramu “Kafana kao zločin”. U 20:30 gudački kvartet “Sarajevo Sinfonietta” će održati koncert i za sami kraj jazz koncert studenata Muzičke akademije pod vodstvom Sinana Alimanovića u 21:30! Sve vrijeme ćete biti u prilici pogledati izložbu Romana Kuduzovića.

Ko je FUU?

Festival ulične umjetnosti Sarajevo – FUU – je multimedijalni festival na otvorenom, čija sepozornica proteže kroz različite dijelove grada, popularizirane i zapostavljene. FUU je događaj koji publiku ne obavezuje na posjetu, već joj dolazi sam – u parkove, ulice, naselja, šetališta; oživljavajući gradska područja kroz kulturu i umjetnost. Festival prezentira svoje sadržaje tako da čini publiku pasivnim i aktivnim učesnicima/cama, i to kroz animaciju sadržajima koji već u stvaranju postaju, a potom i ostaju urbano i kulturno naslijeđe grada.

Šta je FUU?

Festival ulične umjetnosti Sarajevo (FUU) je utemeljen entuzijastičnim djelovanjem pojedinaca i pojedinki, zaljubljenika/ica u kulturu i umjetnost, i iz želje da se ova vrsta događaja koja je već odavno trend u svijetu dovede i do stanovnika/ica i posljetitelja/ica Sarajeva i Bosne i Hercegovine. FUU je kreiran sa ciljem da se ovim raznovrsnim aktivnostima što većem broju ljudi uljepšaju julski dani, da se probudi odgovornost donositelja odluka kada se radi o umjetnosti i kulturi, ali i kako bi se skrenula pažnja na mlade kao i na već etablirane bh. umjetnike/ice. Ujedno, FUU teži i ka tomu da bude alarm koji će na neki novi način (pro)buditi duh sarajevske lokalne zajednice.

Kada je FUU?

Festival ulične umjetnosti 2017 održava se od 7. do 9. jula u Sarajevu. Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja, ove godine je na redu drugo izdanje FUU-a, pod nazivom „Tvoj grad tvoja umjetnost“ Ove godine želimo da Sarajevo dobije umjetničku četvrt. Predlažemo da ona bude u Radićevoj ulici, pa ćemo u ova tri dana sunčanog jula pokazati kako bi to moglo izgledati. Svi/e ste pozvani/e, jer ovo je vaš Festival!

Pogledajte atmosferu sa protekla dva dana FUU festivala!

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...