Naslovnica Uncategorized WhatsApp dostigao milijardu aktivnih korisnika dnevno

WhatsApp dostigao milijardu aktivnih korisnika dnevno

WhatsApp je jedna od brojnih aplikacija za razmjenu poruka koje su dostupne za mobilne telefone, a čini se i jedna od najpopularnijih.

U srijedu, kompanija je objavila da već ima milijardu aktivnih korisnika dnevno (na računarima i mobilnim telefonima), nakon što je prošle godine objavila da ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno.

Kompanija je dosta odmjereno širila mogućnosti tokom prošle godine. Primjera radi, sada možete dijeliti fotografije u albumima s tim da je omogućeno i uključivanje filtera za fotografije unutar same aplikacije. Video razgovor i grupno dopisivanje su također dodani.

Najbolje u svemu je da je aplikacija bazirana na WiFi, tako da ne morate brinuti o tome da li ste u roamingu, morate li nabaviti novi mobitel dok ste u inostranstvu ili brinuti o cijenama za međunarodne razgovore. Jednostavno “skinite” aplikaciju WhatsApp i budite povezani sa kime god želite.

Više od milijardu aktivnih korisnika WhatsApp aplikacije, tačnije njih 1,3 miliijarde, nadmašuje i broj aktivnih korisnika Facebook Messanger-a, njih 1,2 milijarde.

Također, kompanija naglašava i to da je pomogla svojim korisnicima da podijele 4,5 milijardi fotografija, milijardu videa i 55 milijardi poruka dnevno. Tako da je sve jasno. Ako ste se dvoumili koju aplikaciju da koristite, izgleda da je WhatsApp najbolji izbor.

Aktuelno

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...

O Ambrosiji naširoko i ukratko!

24 godine postojanja i rada Ambrozije je jedna zanimljiva priča o predavanju umjetnosti i kreativnosti da je jako teško to složiti u...

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Za sve ljubitelje Vikingske tematike i tradicije sjevernih krajeva stiže muzička atrakcija koju ne bi trebalo propustiti. Wardruna, Norveški...

Silver & Smoke program za februar

Januar obično svima služi za godišnje odmore, međutim u Silver & Smoke-u to nije pravilo. Mjesec je prošao kao da je svima...