Naslovnica Uncategorized WhatsApp dostigao milijardu aktivnih korisnika dnevno

WhatsApp dostigao milijardu aktivnih korisnika dnevno

WhatsApp je jedna od brojnih aplikacija za razmjenu poruka koje su dostupne za mobilne telefone, a čini se i jedna od najpopularnijih.

U srijedu, kompanija je objavila da već ima milijardu aktivnih korisnika dnevno (na računarima i mobilnim telefonima), nakon što je prošle godine objavila da ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno.

Kompanija je dosta odmjereno širila mogućnosti tokom prošle godine. Primjera radi, sada možete dijeliti fotografije u albumima s tim da je omogućeno i uključivanje filtera za fotografije unutar same aplikacije. Video razgovor i grupno dopisivanje su također dodani.

Najbolje u svemu je da je aplikacija bazirana na WiFi, tako da ne morate brinuti o tome da li ste u roamingu, morate li nabaviti novi mobitel dok ste u inostranstvu ili brinuti o cijenama za međunarodne razgovore. Jednostavno “skinite” aplikaciju WhatsApp i budite povezani sa kime god želite.

Više od milijardu aktivnih korisnika WhatsApp aplikacije, tačnije njih 1,3 miliijarde, nadmašuje i broj aktivnih korisnika Facebook Messanger-a, njih 1,2 milijarde.

Također, kompanija naglašava i to da je pomogla svojim korisnicima da podijele 4,5 milijardi fotografija, milijardu videa i 55 milijardi poruka dnevno. Tako da je sve jasno. Ako ste se dvoumili koju aplikaciju da koristite, izgleda da je WhatsApp najbolji izbor.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...