Naslovnica Uncategorized Ženske skejterske ekipe koje morate pratiti na instagramu

Ženske skejterske ekipe koje morate pratiti na instagramu

Ženska skateboard scena postepeno dolazi do izražaja, pošto su djevojke (ponekad prilično bukvalno) odlučile da izguraju momke kako bi se izborile za svoje mjesto u svijetu ovog ekstremnog sporta.

Od Lizzie Armanto koja razbija seksističke predrasude do 17-godišnje Josie Millard koja se pojavljuje u “i-D Meets: Girl Skaters” novom videu, talentovane žene širom svijeta izlaze na ulice i prevazilaze polne razlike, čineći upravo skateboard svojevrsnom subkulturom pristupačnom za sve.

U nastavku predstavljamo neke od poznatih ženskih ekipa koje “ubijaju” na svojim skejtovima i na Instagramu.

Nefarious Skate Crew

Nefarious Skate Crew

Londonsko “Društvo poštovalaca pizze” i skate ekipa Nefarious, dokazuju da skateboard ne mora biti zastrašujući. Proslavljavajući inkluzivnost, oni žele dobrodošlicu svima koji dolaze da probaju nešto novo uz zdravu dozu pizza i piva. U Londonu je u porastu broj djevojaka koje žele biti dio ovog sporta, a Nefarious pokušava da ih pripoji sebi bilo da je riječ o “shredding the bowlu” u House of Vans ili “board slidingu” u Better Extreme. Da li je već pomenuto da vole pizzu?

The Skate Kitchen

The Skate Kitchen

The Skate Kitchen predstavlja grupu neustrašivih žena u ovom sportu koje prvenstveno zastupaju zabavu, prijateljstvo i osnaživanje. Ova ekipa je nedavno primjećena u podzemnoj željeznici na snimanju novog, kratkog filma “Women's tales” branda Miu Miu pod redateljskom palicom Crystal Moselle. Uspjeh zagarantovan!

Brujas

Brujas

Brujas su feministička ekipa iz Bronxa koja postepeno preuzima ulice i nastoji da iskorijeni ustaljeni patrijarhat. Izlaze iz okvira skateboarda, pružajući osećaj zajedništva, sestrinstva i prostora za skatere POC-a u New Yorku, istovremeno postižući zavidne rezultate u ovom sportu te kreacijama iz vlastite dizajnerske linije.

The Skate Witches

The Skate Witches

The Skate Witches opisane na instagramu kao “Zine / Frenz / Fun”, su ekipa djevojaka iz cijelog svijeta koje promovišu uspješne žene u ovom sportu. Njihova inspiracija proizilazi iz kultnog filma “Skate Witch“, u kojem djevojke pobjeđuju mladiće te im je s toga i glavni moto #girlpower.
Njihova “crno bijela” DIY Zina okuplja žene svih mogućnosti i uzrasta, a prema instragramu Zina broj 6 je na putu.

Santa Cruz Lady Lurkers

Santa Cruz Lady Lurkers

Ova ekipa pohodi skate parkove Santa Cruza u Kaliforniji te sklapa prijateljstva na svom putu. Lady Lurkers čuvaju leđa jedne drugima i vole da se druže kao grupa koja podstiče i podržava. Njihov Instagram je ispunjen video snimcima koji dokumentuju nevjerovatan talenat iz Santa Cruza, i prati ga preko 12 hiljada sljedbenika.

Aktuelno

Izložba Osmana Arslanagića u Collegium Artisticum-u

Galerija Collegium artisticum Vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe “4 ZVONA“ autora Osmana Arslanagića. Otvorenje će biti upriličeno...

7 najlijepših kuća na drvetu

Svi smo nekakda sanjali kao djeca o kućama na drvetu, o svom malom svijetu gdje se snovi i mašta spajaju u jedno....

Pripremite se: Stiže pomrčina ‘krvavog vučjeg Supermjeseca’

Zaljubljenici u nebeske fenomene moći će u noći na 21. januara uživati u potpunoj pomrčini Mjeseca, koja je zbog nekoliko nebeskih...

Kamerni Teatar 55 program za Januar

Kamerni Teatar 55 za ovaj mjesec pripremio je zaista zavidan program u kojem će se svi pronaći, za svakoga po nešto.

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...